Vijf tips voor Valencia-gangers

Nog even te gaan en de zomervakantie zit er voor velen weer op. Maar natuurlijk hebben we nog wat leuke tips voor mensen die Valencia willen bezoeken. Onze top vijf:

Boek meteen als je aankomt een stadstour bij Valencia Bikes. Onder leiding van een gids fiets je met een (hopelijk;-)) gezellige groep door de stad. Ze vertellen er meteen nog wat geschiedenis en andere interessante weetjes bij. Handig, want zo weet je daarna waar je terug moet èn waar de leuke plekken zijn. Wij fietsten met Femke. Dus als je haar spreekt, doe haar de hartelijke groeten.

  1. City of Arts & Sciences. Dit twee kilometer lange complex is een ‘moetje’ als je naar Valencia gaat. De Valenciaanse architect Santiago Calatrava ontwierp de iconische gebouwen en je kunt er gemakkelijk een dag spenderen zonder je te vervelen. Plan je bezoek dus goed, want er is heel veel te zien en te doen.
  2. Turia Gardens. Dit tien kilometer lange park was vroeger de rivier de Turia. Huur een fiets en rij door de lommerrijke paden van de stad naar het strand. Want dat is het mooie van het park. Het verbindt de stad met het nabijgelegen stand.
  3. Antoine Pour Toi kennende mag eten natuurlijk niet ontbreken. Wij aten bij Vuele Carolina. Een eenvoudige maar heerlijke tapas bar bij het strand. En ook nog eens heel betaalbaar. Daar worden we extra blij van. Vuelve Carolina, Calle Correos 8, tel; 0034 96 3218686
  4. Mercado Central is een overdekte markthal in het oude centrum van Valencia. Het is ook nog eens een van de grootste overdekte markten van Europa. Je vindt er lokale producten zoals groenten, fruit, vlees en vis en vers gebakken brood. Naast toeristen vind je hier veel locals. Zij komen op de markt hun boodschappen doen. Als je de markt wil bezoeken kom op tijd. Om 15 uur sluit het hele gebeuren. Nog wat handigs trouwens; je kunt er gewoon met je creditcard betalen.
By |2018-04-26T15:33:31+00:00augustus 14th, 2017|Geen onderdeel van een categorie|Reacties uitgeschakeld voor Vijf tips voor Valencia-gangers
preloader