Schimmel in je haar

Wat is dat toch voor een gedoe over parabenen en sulfaten de laatste tijd, zul je je misschien afvragen. En hoe belangrijk is het om hierop te letten als je huid- of haarverzorgingsproducten koopt?

En wist jij bijvoorbeeld dat cosmetica en verzorgingsproducten tot de minst gecontroleerde consumentenproducten horen? Kun  je er daarom eigenlijk wel zomaar van uitgaan, dat wat je op je huid of in je haar smeert ook goed is voor jouw lichaam? Bovendien staan we allemaal onder de douche waardoor we tonnen zeep per dag het riool in kieperen. Hoe gezond is dat eigenlijk voor ons leefklimaat?

Daarom even een korte uitleg met waarom de reguliere industrie parabenen of sulfaten toevoegt aan verzorgingsspullen.

Parabenen

Parabenen worden vaak aan producten toegevoegd als conserveringsmiddel. Daardoor blijft jouw shampoo heel lang houdbaar en krijgen schimmels geen kans. Buiten dat het de houdbaarheid verlengt, is er discussie over de relatie tussen parabenen en bepaalde vormen van kanker. Het laatste nieuws is dat deze link niet aangetoond wordt. De meeste mensen zullen trouwens niet zoveel van dit goedje merken. Alleen mensen met een gevoelige hoofdhuid of aanleg voor allergische reacties hebben last van deze toevoeging.

Sulfaten

Sulfaten vind je vaak in shampoos. Ze zorgen voor een lekker smeuïge schuim en een stevige reiniging. De laatste tijd is er veel te doen over het sulfaat SLS. Dit reinigt weergaloos maar is daarbij bijzonder agressief. Het gebruik ervan brengt behoorlijke gezondheidsrisico’s met zich mee. Naast SLS heb je ook nog SLES. De twee worden vaak door elkaar gehaald. Onterecht. Want hoewel SLES een sulfaat is, is deze variant veel milder.

Zonder te oordelen willen we je oproepen om eens na te denken over het gebruik van chemicaliën in jouw verzorgingsproducten. Want er zitten natuurlijk voordelen aan, zoals een lagere prijs en een langere houdbaarheid. Maar zeg eens eerlijk, voelt het niet veel beter om bewust met jezelf en onze leefomgeving om te gaan?

Alle producten van Atoine Pour Toi zijn natuurlijk zo natuurlijk mogelijk. En gegarandeerd parabenen-, sulfaten- en DEA vrij.

By |2018-04-26T15:03:43+00:00februari 7th, 2018|Geen onderdeel van een categorie|Reacties uitgeschakeld voor Schimmel in je haar
preloader