No jokes, redheads are special

Het eerste weekend van september is het feest in Nederland. Tijdens het jaarlijkse event Redhead Days komen duizenden roodharigen uit meer dan 80 landen naar Breda. Roodharigen zijn hotter dan ooit. En uniek.

Want wist jij bijvoorbeeld dat natuurlijk rood haar maar bij 2% van de wereldbevolking voorkomt? En dat roodharigen vaker worden gevraagd voor modellenwerk? Daarbij kunnen ze ook nog beter tegen pittig eten. En redheads worden niet grijs, maar de kleur vervaagt (pas heel laat) naar rose wit. Wat een bofferds.

Tja, na zo’n lijstje voordelen komt er dan toch een nadeel. Roodharigen zijn gevoelig voor zonlicht. De rode pigmenten in het haar zorgen ervoor dat je haar nauwelijks beschermd wordt. Ga op een zonnige dag dus aan de slag met petten of hoeden. Of gebruik een haarproduct dat je haar beschermt.

In de westerse cultuur wordt rood gezien als kleur van de liefde en staat symbool voor het lijden. We gebruiken de kleur ook om aandacht te vragen. Denk aan het verkeer of het gebruik bij protesten. Oosterse culturen associëren rood met geluk en vreugde. Ze gebruiken de kleur bij bruiloften en vaak is de bruid daarom in het rood gekleed. Bij de Aboriginals verwijst de kleur naar de wereld. Rood neemt dus een belangrijke plaats in op deze aardbol.

Maar goed; je hebt rood haar. Maar hoe verzorg je het dan? Belangrijk is dat jouw haarproduct een UV bescherming biedt. En dat je je haar niet alleen schoonmaakt door te wassen, maar ook voedt en beschermt. Je kunt zelfs op een veilige manier experimenteren met jouw kleur. De kleur Caron uit de kleurverzorgingslijn van Antoine Pour Toi, voedt en verzorgt je haar maar doet ook wat met de kleur. Afhankelijk van de intrektijd wordt de kleur intenser. De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en een masker. Ieder product is een aanvulling op het andere, en een verrijking voor jouw haar.

Ook donkerharingen kunnen trouwens met Caron aan de slag. Je vrolijkt je haar op met een warme koperkleurige gloed of een vurige intense glans. Probeer en verras. Tot ziens in Breda;-)

By |2018-04-26T15:04:16+00:00maart 20th, 2018|Geen onderdeel van een categorie|Reacties uitgeschakeld voor No jokes, redheads are special
preloader