Gastblog: Sanne van Faces Kappers tipt Maleisië

Samen met mijn vriend ben ik drie weken in Maleisië geweest.

Daarvan zijn we twee dagen naar Penang geweest. De stad sprak mij zo aan door de verschillende culturen. Bijvoorbeeld Little India vond ik heel gaaf en sfeervol, werd blij van de muziek.
Daar ook gegeten in een heel warm en druk restaurant waar ook allemaal locals aten. Toen we vroegen wat hij zou kiezen werd de ober meteen enthousiast en moesten meelopen naar de keuken. We kregen van alles, ze namen ons echt mee in hun beleving. Er werd vooral gegeten van bananen bladeren, zonder bestek. Wij kregen wel een bord en bestek. Maar ja…. in zo’n restaurant wil je ook meteen met je handen eten 🙂

In het oude gedeelte is veel Street art. Gebruiksvoorwerpen zoals fietsen of krukjes worden gebruikt in combinatie met schilderkunst.

We hebben ook een Chinees feest meegemaakt welke een keer per jaar wordt gevierd. Allemaal karren die mooi versierd zijn en daartussen liepen mensen in trans.

Kortom een stad met heel veel verschillende culturen. Elk geloof kom je in elke straat tegen. Veel lekker eten en genoeg te zien.

Als je in de buurt bent moet je zeker gaan kijken!

By |2018-04-26T15:38:31+00:00mei 30th, 2017|Geen onderdeel van een categorie|Reacties uitgeschakeld voor Gastblog: Sanne van Faces Kappers tipt Maleisië
preloader